ביומימיקרי

משמעות המונח ביומימיקרי היא חיקוי החיים (Biomimicry: Bio=life; mimesis=imitate). ביומימיקרי היא דיסיפלינה רב-תחומית המקדמת חיקוי ולמידה מהטבע לפתרון בעיות בדרכים מקיימות.

פינגווין טורפדו


מאת: זיו כהני

הביטוי "הליכת פינגווין" נתפס אצלנו כתיאור להליכה מצחיקה ומתנדנדת. אז אולי ככה הם הולכים על האדמה, אבל מתחת למים הפינגווינים מאוד מפתיעים בתנועה שלהם...
פלאביו נוצ'ה, מרצה לאווירודינמיקה במכונים הטכנולוגיים המובילים בשוויץ, חוקר את תנועת הפינגווינים לצורך פיתוח של טכנולוגיות הנעה תת מימיות יעילות יותר ומתוחכמות יותר.
בין השאר גילה נוצ'ה כי הפינגווינים מסוגלים לנוע מתחת למים כמו טילים קטנים, להגיע למהירות מ-0 עד 7 מ' לשנייה בתוך שנייה. למי שמנסים להבין מה זה אומר - מדובר בתאוצה מדהימה, בוודאי כשמדובר בפעולה תת ימית.
התמונה באדיבות Kils

בכנס של תחומי דינאמיקה של זורמים שמתקיים בימים אלה, מציג נוצ'ה דגם שפיתח ויוצר במעבדה. הדגם מציג למעשה מנגנון מכאני כדורי חדשני, המחקה את התנועה המשולבת של הכתף והכנף של הפינגווין. המנגנון ניתן לחיבור בקצהו של ציר מסתובב, ויכול לאפשר תנועה בעלת 3 דרגות חופש (תנועות סיבוביות הן בעלות 2 דרגות חופש בלבד), דבר שמאפשר את הגדלת טווח התנועה הסיבובית, ולמעשה מציג מכלול משופר של פרופלור.
כמובן שלצורך השגת מה שהפינגווין עושה בעיניים עצומות, החוקרים השקיעו מחשבה רבה וביצעו ניסויים רבים- המנגנון שיחקה את התנועה הזו של הפינגווין צריך לעמוד בעומסים מכאניים גדולים מאוד.
זאת עוד דוגמה לכך שיצור גמלוני, שמתנדנד כשהוא צועד על פני האדמה, משאיר מאחוריו שובל עשן, ובמקרה הזה בועות, כשהוא מתחת למים...

למקור הידיעה